2018-02-22

Tegnell

Det arkitektritade köket i den varsamt renoverade funkisvillan från 1935 - där linjer och rena ytor agerar i samklang med funktion.

Kökets fronter och stommar har industrimålats med råvit kulör - vitaste vitt, kanterna har sedan brutits minimalt. Överskåpens luckor är helt rena från handtag, med en lätt tryckning öppnas de. En utstötare är monterad i stommen och har magnet så att luckan fastnar vid stängning, alla luckorna har dolda gångjärn. Hörnskåpets två luckor bildar ett 90-graders hörn vilket gör sig mycket bra till detta kök och dess linjer. LED-belysning är infräst i överskåpens botten. Stänkskyddet är av glas, med svartmålad bakgrund. Bänkskivan i svart Italiensk granit.

Underskåpens luckor och lådfronter har infrästa handtag med en urfräsning uppåt för att ge ett bra grepp. Handtagen är placerade några centimeter ner från ovankant av skåp och dörrar. Handtagens bredd varierar från låda och skåp, men avstånd till ytterkant och topp är lika. Hörnskåpet är utrustat med en Le-Mans inredning, som enkelt dras ut och maximerar användandet av hörnets utrymme. Diskmaskinen är placerad bakom dold lucka i närhet till matbord.

Köksön rymmer lådor på båda sidor, dock lite grundare än standard. I sockeln finns också lådor, dessa öppnas med ett tryck, glider lätt på sina skenor och har dämpad stängning. Sockelns höjd under skåpen är 100mm, takanslutningen för överskåpen är 60mm.

Se arbetets gång på » byggbloggen.